torstai 9. tammikuuta 2014

Bourbon Street

Texas on iso mesta. Ei voi muuta sanoa eikä sitä voi mitenkään muuten käsittää. Se on iso. Ja siellä on paljon öljynporausvempeleitä. Samaan kuvaan sattu välillä öljynporausvempele ja tuulivoimala. Tavallaan toistensa vastakohdat: toinen tuottaa "puhdasta" energiaa ja toinen jotain ihan muuta - esim. mielettömiä määriä rahaa :) Mustaa kultaa.

Houstonista ja Dallaksesta valittiin Dallas. Epäonnistunut valinta siinä mielessä että siellä satoi vettä sen verran etten ole ihan varma onko aihetta edes sanoa, että siellä on käyty. Mitään ei oikein nähnyt kun keli oli niin samea. Noh, käytiin Galleria nimisellä ostarilla tukemassa Amerikan kansantaloutta muutamalla dollarilla. Dallaksen Zeppeliinillä oli vähän enemmän kokoa entä Kempeleen vastaavalla. Erityispiirteenä mainittakoon luistelukaukalo, joka tarjosi mainion tavan rentoutumiseen kulutusjuhlan keskellä. Ja vaikka kannoimme oman kortemme kekoon - on Dallas edelleen Yhdysvaltojen eniten velkaantunut osavaltio.

Jatkoimme matkaa harmaasta Dallaksesta nopeasti Lousianan puolelle. Shreveportin kaupunki sai kunnian majoittaa meidät Bossierin kaupunginosaan, joka oli melko varmasti vähän alemman keskiluokan paikka. Veriroiskeet majapaikan vessassa, nuhjuinen yleisolemus, epämääräiset latinot ja "tummat tyyppit" olivat omiaan luomaan aavistuksen jännittävän ilmapiirin. Asiaa ei auttanut yhtään ilmastointilaite, joka tikitti samaan malliin kuin vanha kunnon Singer!



Ei siis lienee yllätys että Shreveportin aamiaisella, kun seurana oli järkyttävän laihoja (narkkareita), muuten vaan lihavia (sekopäitä) ja räjähdysherkkiä (latinoja) -ihmisiä, että nautimme muutaman hassun paahtoleivän viipaleen keskivertoa nopeammin ja häivymme paikalta vähin äänin. Autossa oli vielä renkaat tallella, mikä oli mukava yllätys aamun vesisateeseen. Otimme suunnaksi New Orleansin.


Bourbon Street on jo nähty. Jazzin syntypaikka on kaupungin status, mutta yksikään radiokanava ei tunnu soittavan jazzia. Varmaan siksi, että todellinen jazzmusiikki on niin improvisoitua ettei sitä oikeastaan voi tallentaa mihinkään, koska jokainen kappale on aina erilainen..... New Orleans tunnetaan myös siitä, että tänne tuotiin aikoinaan maan ensimmäiset mustat orjat - kiitos ranskalaisten ja espanjalaisten valloittajien. Mutta siitäpä alkaa jo ihan oma tarinansa.

Florida tavoite elää ja voi hyvin edelleen. Huomenna matka jatkuu pitkin rantaviivaa kohti Floridan osavaltiota. Eikä täällä tarvitse pakkasia paeta kuin (ehkä) öisin. Päivisin lämpötila on kyllä mukavasti plussan puolella! Luojan kiitos.




Ei kommentteja: