perjantai 17. tammikuuta 2014

Law alone can give us freedom

Washington D.C. Yhdysvaltojen pääkaupunki, joka aikoinaan rakennettiin varta vasten pääkaupungiksi. Boston oli myös vahva ehdokas, mutta kaupunki päätettiin rakentaa puolueettomalle maalle, ja näin kaikki osapuolet pysyivät tyytyväisinä. Puhutaan siis Yhdysvaltojen sisällisodan ajoista.

Tuttuja näkyjä on täällä, ihan sama mihin suuntaan katsoo. Washington monumentti on vastikään kärsinyt vähän vahinkoa maanjäristyksen seurauksena, jonka takia tukirakenteet olivat hieman piilaamassa sen valokuvauksellisuutta. Valkoisen talon tourit pitää varata 6kk etukäteen erillisillä lomakkeilla, joten se kannattaa hoitaa hyvissä ajoin pois jos aikoo kierroksen tehdä. Kongressitalo ja Abraham Lincoln memorial ovat sen sijaan helposti tavoitettavissa, mutta kannattaa varautua siihen, että paikalla on muitakin ihmisiä


Paikka muistuttaa hyvin paljon Helsinkiä - aavistuksen isompi vaan. Liikkuminen täällä on kohtuullisen helppoa, koska paikka on pyritty rakentamaan mahdollisimman helpoksi liikenteelle. Kadut on numeroitu ykkösestä ylöspäin pohjoiseteläsuunnassa sekä aakkosin länsi-itäsuunnissa. Muutama isompi katu on nimetty erikseen: esim. Valkoinen Talo sijaitsee Pennsylvania Avenuella.


Kun eksytte tänne - vaikka tänne ei voi eksyä - niin nälkäisenä kannattaa suunnistaa 18th Streettiä pohjoiseen. Sieltä löytyy vaikka minkälaisia kuppiloita, juottoloita ja sama ruotsiksi. Myös hinnat romahtavat rajusti, kun siirtyy pois ydinalueelta.

Presidentin residenssin lähellä kun ollaan, niin mekin jouduimme antautumaan ja automme tarkastettiin pommien ja aseiden varalta kun pysäköimme sen erääseen parkkihalliin. Myös takaisin tullessa oli tarpeen luovuttaa esineet pois taskuista ja kävellä metallinpaljastimien läpi. Upeaa kontrollia! Taivaalla on pariin kertaan näkynyt Blackhawkeja, jotka valvovat järjestystä meidän kaikkien eduksi ja lienee tarpeetonta sanoa, että kameravalvonta on alansa huippua.

Täällä vapaus on käsin kosketeltavissa! :)


Ei kommentteja: