torstai 21. marraskuuta 2013

Jet Lag # 2

Today I have been mostly suffering from Jet Lag.

Tuo viheliäinen ilmiö, joka syntyy kun matkustaa lentokoneella itä-länsisuuntaisesti. Sen sijaan pohjois-eteläsuuntaiset lennot eivät tutkimusten mukaan aiheuta samoja ongelmia. Liekö erilaiset lentokoneet, häh.

Kuitenniin, tänään on ollut väsypäivä. Ehkä osasyynä on myös eilisen illan "juhlat". Tuli pyörähdettyä taksin turvin muutamissa kuppiloissa, hyvässä seurassa. Joka tapauksessa aamiaisen jälkeen sammuin totaalisesti ja heräsin puolen päivän tienoilla, kun oveeni koputettiin. My good amigo, Bao, tuli jättämään toistaiseksi hyvästit. Hän matkasi jonnekin laivalla. Mahdollisesti näemme vielä tämän reissun aikana.

Yllä olevasta hetkestä reipastuneena varasin itselleni huomiseksi bussimatkan Da Lat'iin. Sen jälkeen kävin kävellyllä kaupungilla, joka ei tunne kävelykatuja. Mihinkään ei kannata mennä jaloin. Tai ainakaan kukaan ei mene. Kaikilla on oma mopo.  Ja oli mopo tai ei, niin minnekään ei pääse nopeaa. Liikenne on niin jäätävän hidasta, että heikkohermoisilla menee äkkiä hermo kun mitään ei tapahdu. Tuhansia mopoja ja autoa vaan tööttäilee toisilleen päämäärättömästi. Siihen vielä tukahduttava kuumuus, niin aivan hyvin voin jo sanoa, että on aika jättää Saigon taakse.


Kello on hieman yli kahdeksan... öitä!




Ei kommentteja: