perjantai 22. marraskuuta 2013

Sleeping bus

Bussimatka Saigonista ylängöille, Da Lat'iin, maksaa n. 10 euroa. Aivan kohtuullinen hinta minusta. Sleeping bussin mukavuuksiin kuulu matkustaminen makuuasennossa. 

Ihan Star Trek -meininkiä kuten kuvasta näkyy. Nukkuma-onnikka oli oiva vaihtoehto myös siksi, että matka kesti lähes 9 tuntia. Ei siksi, että se olisi ollut maantieteellisesti kovin pitkä vaan siksi että keskinopeus oli ehkä 50km/h. Pelkästään saigonin ydinalueelta poistuminen kesti yli tunnin. 

Bussi oli hyvin ilmastoitu, mikä oli hieno homma koska ulkona oli yli 40 astetta lämmintä. Ilmeisesti se on raja milloin kaupat saavat laittaa ovensa kiinni ja siesta alkaa. Itse en jaksanut viittä minuuttia pitempään ulkosalla. Uskomaton lämpö! Kuvitella että näissä oloissa on joskus sodittu... 

Nälkäisenä ja pimeällä olin perillä. Piti turvautua ns "pimeään taksiin" kun muita vaihtoehtoja ei ollut. Vähän jännitti se tilanne ko kahden vietkongin kanssa piti tingata taksimatkan hintaa. Mutta sanomattakin lienee selvää, että tappiolle jäivät ;) 

Nyt kommarihotellissa joka ei mielytä kyllä millään tapaa. Joten tänää nautin vaan Da Lat'in viileydestä ja suuntaan seuraavaksi kohti Nha Trangia, joka on tuttu mm elokuvasta ilmestyskirja nyt. 

Ei kommentteja: