maanantai 25. marraskuuta 2013

Fatty

Nha Trang. Takana kaksi upeaa päivää. Aurinkoista päivää. Mieli on heti kirkkaampi kun on saanut nauttia auringosta. Ja mikä parasta, näin meren rannalla ollessa ei ole ollut liian kuuma. Etelä-Kiinan meri on valloitettu ja sen mielettömiin aaltoihin oli upea pulahtaa kerta toisensa jälkeen. Vaikkakaan vesi ei ollut turkoosin sinistä, vaan ruskeaa, niin siitä huolimatta erittäin mielyttävä ja mukava kokemus.

Kaksi päivä on mennyt todella nopeaa hyvässä matkaseurassa. En ole ehtinyt kirjoittaa mitään suurempaa ja nyt kun koitan muistella, mitä on tapahtunut, niin ei muistakaan enää mitään. Pitää hetki ihan miettiä..

Da Latin jätin taakse melkoa nopeaa. Siellä oli niin surkea keli, että siitä ei jäänyt oikeastaan mitään kerrottavaa jälkipolville. Ehkä se oli muutenkin paikka vähän vanhemmille matkaajille. Otin sieltä bussin Nha Trangiin, tällä kertaa ei ollut unibussi. Matka kesti n. 4 tuntia. Täällä kaikki matkat kestävät tosi kauan. Tiet ovat niin huonossa kunnossa ja nopeusrajoitukset pyörivät 40 - 60km/h välillä. Myös "moottoritiellä."  Ja junat ovat vielä hitaampia kuin bussit. Ovat myös epätarkempia aikatauluissaan. En vielä ihan tarkkaan tiedä miksi näin on.

Kuitenkin, pari päivää täällä on vierähtänyt saksalaisten seurassa. Ollaan lähinnä chilailtu rannalla ja syöty kunnon vietnamilaista safkaa katukeittiöistä ja ripulin pelko on ollut aivan suunnaton. Mitään perusripulia kummempaa ei ole kuitenkaan tullut. Hyvä niin. Sakemannit lähtivät kohti pohjoista, vaikka sinne on luvattu kohtuullisen rankkaa sadetta. Minua ei niin sada innosta ja itseasiassa olen saavuttanut tavoitteeni, kun olen valottanut Saigon, Da Lat'in ja Nha Trangin. Se oli alkuperäinen suunnitelmani. Niinpä voin hyvillä mielen todeta, että matka jatkuu seuraavaksi kohti Malesiaa. Huomenna illalla lähtee yöbussi, unibussi, kohti Saigonia matka-ajan olessa kunnioitettavat 10h! Sieltä sitten kohti Kuala Lumpuria. Hui! 

Muutama kuva Nha Trangin rannoilta:


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se ei oo reissu eikä mikään jos ei paska lennä! Fly high bro!

-Artsi