torstai 26. kesäkuuta 2008

May you live every day of your life



No niin, taalla taas. Siella varmaan innokkaimmat kotitravellaajat, sohvaperunat tai mita ikina olettekin, kieli pitkalla odottaa meikalaisen seuraavaa tekstia. Ei se haittaa, kylla minakin odotan omia tekstejani. Naita on mukava kirjoitella, varsinkin nyt, kun olen jumittunut tanne Aucklandiin. Viisi yota pitaa viela jahia taalla suur-kaupungissa vai mika tama on.

Eilen kavin Aucklandin ylpeydessa, Sky towerissa. Tama n. 230m korkea torni on omiaan siirtamaan radioaaltoja edestakaisin. Todellisuudessa kyseessa on turistikohde, jonka avulla saadaan lisaa rahaa maahan. Huipulle matkustaminen maksoi n. 10e ja nakymat olivat kylla vaikuttavat. Koitan laittaa kuvia tanne ehka jo tana iltana. Tarjolla oli myos mahdollisuus hypata alas tornista, mika varmasti kuulostaa houkuttelevalta mutta ilmeisesti siina olisi tullut joku naru mukaan, joka olisi pysayttanyt koko matkan kesken lystin, joten en tuhlannut rahojani puolikkaaseen hyppyyn.

Tarkoitus on paasta pois tasta turistirysasta. Auckland on massaturismin ghetto. Joka puolelta tyrkytetaan jos minkalaista elamysmatkaa: "Kiwi experience - tee se sita ja tata sen ja sen kanssa". Hieno homma mutta haluaisin vain paasta kiertaan tata maata jollakin lailla. Se ei ihan viela onnistu, kun pitaa odottaa etta rahat siirtyy sielta tanne. Siina kestaa 3 - 5 paivaa, joten olen jumissa taalla.

Parasta tahan mennessa ovat olleet aamiaiset. Neo Expresso on paras paikka aamiaiselle taalla. Kirjoittakaapa nimi ylos jos joskus satutte paikan paalle. Queenstreetilla sijaitseva pikku kahvila hammastyttaa likaisilla astioillaan ja hyvinkin alaikaisella henkilokunnalla. Varsinkin nyt talvella, kun aamut ovat viileat, aamiasen nauttiminen ulkona on todellista extremematkailua. Mutta lammin tee, muutama paahtoleipa ja paivan lehti saa paivan kuin paivan kayntiin.

Heikki: kylla taalla on kuumia naisia. Jatka ei kestais.
Anssi: ei auta naille saksalaisille puhua tulitikuista, kun ne eivat edes tieda, missa Suomi sijaitsee.

Katotaanpa jos saisin illan paalle niita kuvia tanne. Hei.


edit: laitoin pari kuvaa. Jaakolle lahinna selvennykseksi ettei taalla mitaan bambumajoja ole, viidakkomajoilta nuo minusta nayttaa :)


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa ihan kivalta paikalta,mitä nyt voi kuvista päätellä. Onko ollu yksinäinen tai orpo tai ehkä urpo fiilis aamuisin kun herää. Mitä oot touhunnut päivisin siellä kaapungissa nähtävyyksien kattelun lisäksi. Meillä täällä lapissa sataa vettä koko ajan..mahtaa britit olla kateellisia meille.

Jarmo

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja pitihän minun sanomani että yritä kestää niitä sakemanneja...ei ne voi olla ruotsalaisia pahempia...vai voiko?

Voithan sie aina kokkeilla sitä tulitikku huumoria...kyllä teillä sen jälkeen välit lämpiää..vaan mihin suntaan.

mikä sulle oli se s-posti..onko se sama kuin mesessä


Jarmo ( Omraj Ahnav)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kivat näköalat on joo, vähän samanlaista settiä kun ne mun kuvat Intiön tornitalojen katoilta...

Anonyymi kirjoitti...

Voi mahoton, mä olen ihan kateellinen sulle ku uskalsit noin repästä ja lähtee. Noh, ehkä minäkin joku päivä....(hahhah). Seuraan innolla tätä sun blogia ku eihän mun elämässä mitään hauskaa nyt tällä hetkellä tapahdu. Paitsi se talon osto....mut se on pikku juttu. :) Pidä hauskaa siellä ja pidä Suomi kunniassa!!! Mitä se nyt tarkottaakaan....?

Anonyymi kirjoitti...

Kamala ikävä jo nyt sua!! Käy lukee mun viesti ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hehee!!Nuohan talot on melkein yhtä isoja ku Kemin kaupungintalo;)

T:Ninnu