maanantai 23. joulukuuta 2013

One night in Bangkok

Bangkok, Thaimaa. Olipa pienoinen sokki tipahtaa oman bungalowin rauhasta keskelle valtaisia mielenosoituksia. Yhtäkkiä olla keskellä tuhatpäistä ihmisjoukkoa, joka huutaa, mellastaa ja puhaltaa pilliin korvan juuressa. Aivan mieletön meteli ja siihen päälle vielä Bangkokin lämpötilat, niin avot! Oltiin asian ytimessä. 

Noin 200 metrin matkaa sai taivaltaa parin tunnin ajan, kun yritti päästä laukkujen kanssa etenemään kohti SkyTrain-linjaa, jonka oli tarkoitus viedä minut lähemmäs hotelliani. Mielenkiintoista oli se, että vaikka ihmisiä oli kokoontunut tuhatpäin osoittamaan mieltään asianta puolesta, oli joku kuitenkin keksinyt tulla kaiken sen sekasorron keskelle ostamaan itselleen uusia kenkiä. Vaikka siellä hädin tuskin mahtu liikkumaan, niin silti piti saatana ruveta kenkiä sovittamaan siinä kadunkulmassa! Mäd. 

Oma ”rinkka” ja reppu eivät ole tehty kovin pitkiä kantomatkoja varten. Siellä ihmisjoukon keskellä horjuin useampaankin kertaan tasapainon rajoilla. Kerran oiln kaatua, mutta joku rehellinen mielenosoittaja nappasi kädestä kiinni ja pysyin pystyssä. Hieno tunne… :)

Jo aamulla, kun bungis piti jättää taakse, olo oli haikea. Tiesin jo silloin, että Bangkokissa ei ole mitään mielenkiintoista odottamassa. Itseasiassa en tiennyt, että täällä on edelleen näin kovat mielenosoitukset menossa. Ja nähtäväksi jää, että ehtivätkö nämä muuttua väkivaltaisiksi ennenkuin pääsen maasta pois. Yksi asia lisää, mitä jännittää. Sinänsä myös ikävää, että ei oikein pääse minnekään liikkumaan, kun joka paikka on tukossa. Ja ajatus lähteä uudestaan mielenosoitusten keskelle ei houkuttele kovinkaan paljoa. 

Koh Chang teki silti tehtävänsä. Eipä ole varmaan koskaan ollut yhtä rentoa ajanjaksoa. Chillailua vaan ja hyvää ruokaa. Viidakon yöt tarjosivat parhaat yöunet kostean ja viileän ilmastonsa turvin. Ikävä sinne on jo nyt. 

Ei auta. Nyt jokunen päivä Bangkokin tukalassa ja likaisessa sekä sektistisessä ympäristössä. Sen jälkeen jo Jenkit! :O 

Ei kommentteja: