tiistai 8. heinäkuuta 2008

akkihoppu meets franz josef

Kerkesin jo ihmetella, onko Olli ollenkaan online mutta tulihan se kaveri esiin sielta! Hyva niin. Ajomatkat sujuvat kohtuu hyvin. Valilla on hiljaista ja valilla on vahan enemman hiljaista mutta kohtuu hyvin tullaan toimeen. Mitaan suurempia erimielisyyksia ei ole ollut, mutta onneksi tama matka ei jatku ikuisuuteen asti.

Vasemmanpuolenliikenteesta en osaa hirveesti sanoa, koska mina en omista ajo-oikeutta taalla, Anssi. Mutta kyydissa pelottaa olla. Jenkit eivat kylla tieda mitaan taloudellisesta-ajamisesta, joten paljon ylimaaraisia dollareita palaa turhaan kaasutteluun. Lopo on jonkinverran edullisempaa taalla, kuin mita se oli suomessa lahtiessani. Reilu euron litra.

Kuten kuvasta nakyy, tanaan kavin ihmettelemassa Glacieria vai miten se kirjoitetaan Joku nokkela voisi kertoa suomenkielisen vastineen sille, kun en tahan hataan sita keksi. Suomen kieli meinaa unohtua valilla, kuten ehka olette jo huomanneet. Valilla tuntuu ettei osaa puhua mitaan kielta. Ruotsin puhuminen on todella vaikeaa taalla. Englanti meinaa vakisin sekoittua siihen. Minahan tunnetusti puhun taysin sujuvaa ruotsia - ainakin humalassa.

Aurinko on paistanut jo nelja paivaa putkeen ja naama kukkii basalioomista. Ihosyopa on kova sana taalla. En muista kuinka monella prosentilla on onni omistaa se, mutta se oli iso luku. Kuitenkin, auringossa kelpaa paistatella sen 15 minuuttia, jonka jalkeen sen huomaa kuinka iho alkaa karventya. Aurinkovoiteelle on kayttoa.

Talla hetkella olen muistaakseni Franz Josefin Glacier -nimisessa kylassa. Kahden risteyksen kyla on hyvin vaikuttava ilmestys johtuen suureksi osaksi tuosta jaatikosta, joka kuvassa esiintyy. Oikeastaan taalla ei mitaan muuta olekaan. Koko kylan toiminta perustuu taman valtavan jaatikon viehatysvoimaan.

Noh, sehan piti tietenkin menna ihmettelemaan tata suurta jaatikkoa - ja olihan se ihan kiva. Mutta paljon jannempaa oli taas vaihteeksi poiketa opastetultareitilta ja menna sinne, minne ei ole salittua menna ominpain. Adrenaliini virtasi ja pelotti ehka vahan, kun etsin itselle tarpeeksi korkeaa paikkaa, jotta saisin otettua onnistuneen kuvan jaatikosta. Kadet taristen kuvan ottaminen ei ole niin helppoa mutta muutama hyva rapsy tarttu mukaan. Ne eivat ole viela siina kunnossa, etta voisin jakaa ne teidan kansanne.

Huomenna on edessa pitka ajomatka paikkaan, jonka nimea en muista... A good traveller is the one who does not know where he is going to, and a perfect traveller does not know where he came from. Siinapa syy huonoon muistiini.

Kovin vahan on tullut tekstiviesteja puhelimeen. Etteko muka halua korttia maailman laidalta? Muutama kuitenkin. Jos joku on missannut taman mahdollisuuden, niin osoitetietoja voi edelleen laittaa numeroon: +64 21 0299 5915.


fedit:

Jamppa, viesti tuli perille.

Toimiiko nuo linkit teilla? Laitanko maa ihan turhaan niita.

Wanakassa.

Ompa siina hienoja ihmisia koko kuva taynna.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Meikä täällä taas. Aattelin vaan ilmottaa, että vedin eilen "More than a feelingin" hardilla yhellä virheellä. Siis YKS ainoa virhe! Pisteitä tuli kunnioitettavat 271000 ja risat.

Anonyymi kirjoitti...

Moro, meikällä on nuo lähdöt aina aika hitaita :)

Komia tuo kuva, olinkin kirjottamassa että lähetä kuva missä myös itse olet, alko jo epäilyttää että kirjotteletko näitä juttuja jostain Kaketsun perukoilta :)

Tuohon Heikin komenttiin pitää muuten laittaa tämmöinen linkki, ootte kyllä varmaan jo nähny tämän mutta tämä taitaa olla aika kova suoritus:

http://youtube.com/watch?v=S5GpRJItqjw

Eipä muuta tällä kertaa kuin morot!

Jarmo Tapani kirjoitti...

Laitoin sulle viestin siihen sinun prepaid liittymään. huikkaa jos se tuli perille. Mie täälä kulutan aikaa leivänsyrjässä ja yritän saada jotain aikaseksi..Katjalta ja Emmalta myös terkkuja maailman valloittajallemme...Kyllä noista kemin Sh:sta on aika moneen hommaan...eiks joo.=)

Jamppu

Anonyymi kirjoitti...

toimii

jamppa

Anonyymi kirjoitti...

Mitä helvettiä, eikö siellä muka olekaan bambumajoja...

Olet nähnyt jo tähän mennessä vaikka mitä upeaa, mutta toivottavasti uudet kokemuksesi eivät korvaa ihan kaikkia muistojasi Suomesta. Jos näin kuitenkin alkaa käydä, niin tässä on sinulle yksi kuva (iso ja pieni) jonka avulla voit virkistää muistiasi.

Kaikkea hyvää.

Olli kirjoitti...

Tama selva :)