tiistai 29. heinäkuuta 2008

IMAX - megascreen session

Olipa se iso. Valkokangas oli iso. Valtava.

Yonkeijo tuli tarkastettua alkuperaisesta suunnitelmasta poiketen Sky Cineman Megascreen salissa, joka kykenee nayttamaan elokuvia Imax-tekniikalla varustettuna. Tama oli ensimmaisen IMAX-elokuva koskaan ja voin suositella tata kokemusta kaikille pikku leffafriikeille. Vasta kun on nahnyt elokuvan IMAX-tekniikalla, voi sanoa nahneensa elokuvan :P

Imax-kohtaukset olivat vaikuttavia. En osaa edes kuvailla niita. Koko valkokangas oli kaytossa niissa ja johtuen valkokankaan koosta, sita paasi todella sukeltamaan elokuvan sisalle, koska ei nahnyt mitaan muuta kuin elokuvaa. Ilmeisesti lahes 44 kaiutinta pitivat huolen aanentoiston riittavasta laadusta.

Itse elokuvalle antaisin 4/5 tai 8/10. Olihan se hyva mutta se ei ollut supersankari-elokuva? Se oli paljon enemman, vai mita mielta te olette? Kaydaanpa avointa keskustelua tassa ja nyt.

Leffahenkiset blogiterveiset menevat toiselle leffafriikille. Joko Jouni olet nahnyt ko. patkan? Ja hyvaa nimipaivaa Ollille!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Let's face it, paskahan se oli. Batmanilta oli viety pallit, kun pikkurikollisetkin piti sitä pilkkanaan. Heath Ledgerin Jokeri on aika helvetin paljon yliarvostettu, vaikka keskimääräistä paremmin se vetikin. No, ehkä meikäläinen otti sen liian henkilökohtaisesti, mutta puhetyylihän oli kopioitu suoraan Horatio Cainelta. Vai mitä ootte mieltä?

Mulla on paljon enemmänkin sanottavaa, mutta nyt pitää mennä töihin.

Anonyymi kirjoitti...

Moro, jätkä kävi IMAX teatterissa! Perkele kova :)
Eihän se nyt ihan susi ollut, varsinkin jos vertaillaan muihin sarjakuvaelokuviin. Ja parempi kuin Begins. Batman ei ollu niin näkyvässä roolissa kuin Beginsissä.
Meikää jäi häiritsemään eniten se kone, siis se kännyköitten kautta toimiva. Näissä uusissa Batmaneissa kun on menty vähän realistisempaan suuntaan, niin tuo kone oli ihan paska juttu :) On sitä kyllä huonompiakin juttuja nähty.
Soundtrack toimi ainakin meikän mielestä helvetin hyvin.

Niin tosiaan, nimipäiväonnittelut myös sinne suuntaan!

Olli kirjoitti...

Mun on pakko sanoa, etta kun tama nyt oli niin paljon enemman kuin supersankari-elokuva, niin valilla kylla nolotti batmanin puolesta, kun sen piti pitaa lepakkomiesasua poliisilaitoksen kuulustelutiloissa. Liikaa valoja. Batman tyoskentelee pimeassa. Tuli mieleen batman tv-sarja kaukaa menneisyydesta, missa ne hyppii hassut asut paalla paivanvalossa.

Jokeria en lahtis kylla moittimaan missaan suhtessa. Ledger veti sen roolin ainakin oskarehdokkuuden arvoisesti. All though, kaikki sen hyvat sloganit oli laitettu trailereihin, joten elokuva ei enaa tarjonnut hirveasti mitaan uutta ja mullistavaa?

Anonyymi kirjoitti...

No mites Ryydman?

Anonyymi kirjoitti...

Äläpä Matti irvaile vakavalla asialla.

Jatketaanpa kuitenkin vielä. Meikä kerää tähän ranskalaisilla viivoilla kaikki omat plussat ja miinukset.

Plussat:
- Bruce Wayne oli helvetin hauska, tämä rooli osu aivan nappiin
- Jokerin kynätemppu
- Lucius Fox oli aivan hilarious kun se yks juppi yritti kiristää Batmania
- Soundtrack oli kova, mutta toisaalta sehän oli suurinpiirtein samaa tavaraa kun Beginsissäkin
- Lamborghini

Ja sitten miiiiinukset:
- Batman oli säälittävä vässykkä, kukaan ei enää pelänny sitä. Kaikki salaperäisyys ja status oli kadonnut. Batmanille oli kirjotettu liian pitkiä repliikkejä, joten sen muriseva puhetyyli kuulosti puuskuttavalta. Batmanin ei tarvi jutella kunnallispolitiikasta, simppelit "Do I look like a cop" ja "Storm's coming" riittää.
- Jokeri kopioi Horatio Cainea. Paras esimerkki oli: "Good eveninnng... commmissioner".
- Batpod, tarviiko sanoa enempää?

Eiköhän siinä ollu tärkeimmät.

Jarmo Tapani kirjoitti...

En ole vielä kerinny näkemään kyseistä leffaa kolarin nuorisoseuran talolla IMAX tekniikalla ..=).
Niin ja hvyää mennyttä nimpparipäivää..ajatus oli laittaa sulle viestiä nimpparina mutta tiäthän sie minut...aika taulut pitää..right.

Onko säät olleet suotuisat...meillä oli aika miehinen ukkosrintama eilen illalla ja jäi kotiteatteri leffat kesken kun sähköt katkeilivat.

Noh koetahan pittää ittes hetken vielä MIEHENÄ.


Jamppa

Olli kirjoitti...

Mjoo, heikin ranskalaisissa viivoissa oli sarmaa. Tama elokuva on selvasti vaikuttanut aijan tunne-elamaan. Mita mielta olit Harvey Dentista? Oliko se ravintola/hotelli, missa ne vietti iltaa jossaki vaiheessa, se sama hotelli/ravintola, minka Bruce uhkas ostaa ensimmaisessa Batmanissa? Nythan se omisti sen. Heh.

Eiko kukaan muu ole viela kattonut Batmania. Jounin kommentteja odotellessa. Ja miten siella on lehdisto arvostellut ko. kuvaa? Mita Juhani Nurmi on sanonut? Ehka kaikkien aikojen kovin elokuva-arvostelija.

Ma voisin viela sen verran kommentoida ko. elokuvaa, etta mahan katoin sen IMAX-tekniikalla varustetussa elokuvasalissa. Eika mulla oikeastaan ole muuta sanottavaa.

Jamppa, aamulla paistaa aurinko ja on lamminta. Iltasin satelee vetta, tuulee ja on kylma. Normipaiva menee noin. En valittas. Enka valita.

Viime paivina olen lukenut erasta romanttista tarinaa sarjamurhaaja Richard Kulinskista.

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Kuklinski

En tohdi ostaa kirjaa, niin pitaa koittaa lukea sita tuolla kirjakaupassa vartijoilta piilossa. Se on jannittavaa. Joo.

Anonyymi kirjoitti...

ai jukra sentään kirjota Olli nyt jo jostain muusta, tää on tylsää.

*wirn*

Anonyymi kirjoitti...

Joo, enpä ajatellukkaan tuota hotellihommaa. Varmaan se oli sama. Aika paha tosiaa.

Kehuttuhan sitä on lehdistössäkin, näköjään myös Nurmen toimesta. Aika samanlaista arviota näyttää olevan kun sullakin. Teillä on samanlainen maku.

Harvey Dentillä oli helvetin komea leuka. Eipä siinä paljon muuta ihmeellistä.

Sitten asiasta toiseen, meikällä oli eilen autokoulun teoriakoe. Meni läpi. Ja tein mää "More than a feelingiin" uuden ennätyksenkin, mutta taas tuli yks virhe ihan siinä alussa.

Oliko muuten niin, että jätkä kävi kattomassa sen Batmanin IMAX-teatterissa?

Anonyymi kirjoitti...

Transformers oli kyllä sata kertaa parempi elokuva. Soundtrackia myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Kerropa vielä monellako kaiuttimella siellä IMAX-salissa luotiin uskomaton äänimaisema tuohon leffaan?

Joo, tuota hotelli/ravintola kohtausta en ite kans älynny, ennenkuin nyt sanoit. Hienoa jatkumoa ykkösosasta :)

Mutta mitäpä ootte mieltä Two-Facen kasvoista? Mun mielestä meni vähän yli, ois pelkkä maskeeraus ollu parempi.

Tekikö Heikillä muuten häijyä, kun Lamborghini rutattiin?

Olli kirjoitti...

Kylla. Transformers oli parempi. Sita ei tarvinnut edes miettia.

Harvey Dent aka kaksinaama Harvey oli tehty kylla haijyn nakoiseksi. Oli ehka mennyt vahan yli. Tuli mieleen Terminator.

Tesmu: tama on tarkea asia - meille kaikille. Meidan pitaa paasta yli tasta mutta se vaatii aikaa. Ei ole oikotieta. Tammosten asioiden kanssa ei passaa pelleilla :P