sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

south.

NELSON. Tama maan auringoisin kaupunki pitaa sisallaan n. 60 000 asukasta ja kaupungin ymparilla kiertaa kohtuullisen vaikuttava vuorijono lumihuippuineen. Aurinko on paistanut ensimmaista kertaa reissun aikana koko paivan.

Uusi-seelanti on reppumatkaajien luvattu maa. Tassakin kohtuullisen pienessa kaupungissa on Backpackereille tarjolla majotusta lahes joka kadunkulmassa. Ei ole vaikeaa loytaa majotusta, mutta harvassa on hyvat paikat. Muutamia esitteita on olemassa, joista voi luntata minkalaista tarjontaa kukin hostelli tarjoaa. Talla hetkella suosituimpia ovat ne, joissa on lammitys. Tai edes jonkinlainen lamminvesipullo tarjolla. Taalla on meinaa talvi. Katoin tuossa Suomen lampotilalukuja, niin ei aivan hirveesti kylla kateeksi kay. Taalla on talla hetkella suurinpiirtein samanlaisia lukuja. Lisaksi taalla on myos palmupuita. Miten te parjaatte siella kylmassa kesassa? :(

Olkaa kuitenkin tyytyvasia siihen lammitykseen, mita teille tarjotaan mukavissa pikku kodeissanne. Tana aamuna, kun silmat sulivat ja sain ne auki, olisin mielellani herannyt jossain muualla kuin Nelsonissa. Viela pitaisi menna enemman kohti etelaa. Eika naissa taloissa ole lammitysta. Lupaukseni siita, etta en asepalveluksen jalkeen enaa palele - ei pitanyt.

Tanaan kavin paikallisissa viinitarhoissa maistelemassa viineja. Uusi-seelantilaiset viinit eivat maistu kylla miltaan minun makuuni, joka on tunnetusti hyvin vaativa, mutta ostin kuitenkin yhden pullon pahan paivan varalle. Viinitarhan tarjontaan kuului myos kohtuullisen edullinen lounas, joka nautittiin luonnollisesti viinitarhan oman viinin kera. Soin lammasta ja se oli kiistatta paras lammasateria minka olen koskaan nauttinut.

Kiitoksia kaikille kommenteista. Koitan vastailla niihin jossakin valissa, niissa nakyy olevan joitakin kysymyksia. Mutta kun en koskaan muista, mita kukin sattu kysymaan, joten saatte odottaa vastauksia jonkin aikaa. Kommentteja on kiva lukea, ne kylla piristaa paivaa, joten alkaapa unohtako kertoilla, miten teille menee jne.

Blogiterveiset lahtee ruotsinsiskolle Tukholmaan. Ymmarran nyt paremmin, milta sinusta on tuntunut lahtea sinne - ja ehka myos milta siella tuntuu olla :) http://www.youtube.com/watch?v=cTxUEEDvROQ!

2 kommenttia:

Jarmo Tapani kirjoitti...

Morjens Olli

Olis varmaan mahtava itelläki nähdä uuden-seelannin nähtävyyksiä, mutta elämän valinnat ovat olleet aivan jotain toista mulla. Täytyy kyllä nostaa heinähattua sulle tuosta päättäväisyydestäsi lähteä uuteen-seelantiin.

Puhuttiin Lipposen Saken kanssa tästä sinun reissusta ja Sakari mainitsi, että hänellä on myös haave päästä käymään uudessa-seelannissa. Varmaan hän laittaa sulle s-postiaki jossain vaiheessa? mahd.

No jatkahan reissua ja kokeile saada lisäkuvia...jos et blogiin niin laita vaikka s-postiin

Jamppa

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo lämmin täällä pohjoisessakaan, tänään aamulla oli kokonaiset 3,5 astetta plussan puolella. Ja sataa luonnollisesti.