lauantai 26. heinäkuuta 2008

we barely made it

Ōtautahi eli Christchurch on n. 360 000 asukkaan kaupunki itapuolella etelasaarta. Aivan tyynenmerenrannalla. Kaupungilla kaveltaessa varmasti suurimmalla osalla tulee mieleen Englanti. Arkkitehtuuri taalla muistuttaa vahvasti Emmerdalea ja Sydamen asialla tv-sarjoja - ainakin paikoin.

Elossa ollaan siis, mika sinansa on pieni ihme. Kolme viikkoa tien paalla ro
mu mazdalla, joka imi bensaa lahes 10l/100km, kuskina.. ohrom... Ei nyt millaan pahalla naisfaneja kohtaa mutta tama nainen ei tiennyt autoilusta kylla juuri mitaan. En yleista tata asiaa. Maailmassa on varmasti muutama nainen, jotka saattavat ehka olla parempia kuskeja kuin mina mutta tama ei ollut yksi niista. Ei jaanyt yhteen kertaan se, etta piti huomauttaa kuskia etta nyt olisi syyta kaantaa rattia, olemme mutkassa ja minulla ei ole basejumpkamat mukana, joten tuo rotko voi koitua kohtaloksi. Saati tarttua rattiin kesken moottoritieajon ja valttaa rekan alle ajaminen. Kylla, sanoisin etta tuo koko kolme viikkoa oli todellista extremematkailua, 24/7. But I made it..

Kun Mazda saatiin vihdoin takaisin talliin ja sain omat tavarani turvallisesti sailoon X-basen tiloihin, tarisin onnesta. Hyva etten itkeny. Olin elossa. Mieleen palaut
ui elavasti viime vuoden Qstock ja Intion keltainen vesitorni. Matti, sa olit siella. Nain sut siina videolla, muistatko? "We barely made it" Tama oli vastaanvanlainen hetki. Kun on todella ylittanyt itsensa ;)

Tea Net -kahvila tarjoaa aamunerikoisena kolme tuntia nettiaikaa ja kupin kuumaa juotavaa. Tammoisena sadepaivana se ei ole ollenkaan huono tarjous. Harmittaa vaan, kun nama sankarit eivat taalla tieda mitaan siita, kuinka lammittaa huoneisto. Aina saa palella. Pipo kuulokkeiden paalla naputtelen taalla menemaan ja korvissa paukkuu talla hetkella niin meneva hevibiisi, etten kehtaa aanen sanoa sen nimea.

Dark Knight.
Imdb nayttaa talla hetkella 9.5/10 ja aanestajia on ollut reilu 100 000. Uujee. Se on ilme
isesti meidan kaikkien seuraava missio. Olen koittanut etsia taalta tarpeeksi isoa elokuvateatteria, jossa voisin nauttia batmanin hyvalla kuvanlaadulla ja toimivalla aanentoistolla. Valitettavasti tassa kaupungissa ei taida semmoista olla. Pitaa viela tehda lisaa tutkimustyota asian hyvaksi mutta se voi olla, etta joudun matkustamaan muualle Batmanin perassa. Mika ei ole ollenkaan noloa, eihan.

Aucklandin Sky Cineman ykkosteatteri houkuttelee mm. alkoholitarjonnallaan ja nojatuolisohvilla. Tama 50e elokuvakokemus pitaisi sisallaan myos ruokatarjonnan, jonka laadusta tai suuruudesta minulla ei ole viela valittaa tietoa teille asti. Pidan matkustamista takaisin Aucklandiin talla hetkella ensimmaisena vaihtoehtona. Muutenkin minulla on tarkeita tavaroita siella sailossa - voisi olla hyva aika paasta eroon naista kolmen viikon haivenista :)

Kuvissa esiintyy tamanhetkinen majoitukseni. X-base hostellit ovat tunnettuja siita, etta ne ovat aina keskella kaupunkia, lahella kaikkea. X-basen tunnistaa myos kohtuullisen kalliista hinnoista, yleisesta likaisuudesta ja yleensa sen asukkaat kayttavat paljon huumeita. Sijainnin puolesta se on kuitenki yliveto muihin verrattuna ja tarjolla on ilmainen lukollinen sailytys matkatavaroille.

Kun tulette Christchurchiin seuraten minun jalanjalkia, muistakaa bookata CC x-basesta huone nro. 311. Paras huone, mika taalla on tarjolla. Rauhallisella paikkaa. Sain nauttia sen suomasta yollisesta rauhallisuudesta pari yota. Nykyinen punkkani loytyy talon ensimmaisesta kerroksesta, juurikin maailman vilkkaiman yokerhon ylapuolelta. Discojumputuksen turvin en ole hyva nukkumaan, joten unenpaasta saa kiinni yleensa siina neljan aikohin aamuyosta.

Tulipa taas sekavanoloinen teksti mutta jospa siita jotain irti saisitte. Olen muuten paattynyt laittaa itseni taas likoon. Kylla, juurikin teidan takia olen valmis ylittamaan rajoja. Intialainen ruoka on hyvaa. Sita taalla saa paljon. Mutta teidan viihdyttamiseksi olen valmis kokeilemaan jotakin paljon eksoottisempaa. Siispa. Kun saan tassa vahan viela kerattya rohkeutta aijon suunnistaa niinkin eksoottisiin ruokapaikkoihin kuin "Wendy's, Burger King ja McDonaldsin aamiainen". Nama meille Suomalaisille tunnemattomat, ruokakulttuurin alamaailmaa edustavat ketjut, ovat olleet piilossa liian kauan. Joten laitan raporttia heti tulemaan, kun koen olevani tarpeeksi rohkea ja onnistun huonolla kielitaidollani tilaamaan itselleni hampurilaisen, ranskalaiset ja juoman.

Blogiterveiset lahtee miehelle vuoden 2008 Youtubevideon takana. "Kello on kolme kolmekymmentaviisi" tai jotakin sinnepain. Jos tama mies osaisi olla yhta uskollinen naisilleen kuin han on Ventolleen, niin kaikki olisi mahdollista. Ei hoonpaalta puhuva lappalainen Vantaalta ja mita muuta. Eikohan nailla tuntomerkeilla terveiset loyda perille :)


















3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve, sun pitää ehdottomasti metsästää IMAX teatteri sieltä jos Uudesta-Seelannista sellainen löytyy. The Dark Knightiin on kuulemma osa kohtauksista kuvattu IMAX tekniikalla. Eipä tuo nojatuoli/olut/ruoka vaihtoehtokaan pahalta kuulosta :)

Paljonko siellä muuten on ollut asteita? Ei vissiin kauheasti jos sisälläkin paleltaa :)

Moro moro!

Anonyymi kirjoitti...

Hei oha mullaki Vento. Täällä on lämmin ja yks siellä jossain pipo päässä :) Kävinpäs just polkemassa Rhe - Vihanti -Rhe -urakan. Ei ehkä kerro mitään mutta I barely made it!

ps. mithän videota ei ollu misthään koskhan.

Veäppä leveästi siellä, palataan.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, käytiin tänään kattomassa Batmania, mutta enpä kommentoi sen kummemmin ennenkö sinä oot nähny sen. Mielenkiinnolla odotetaan...