perjantai 18. heinäkuuta 2008

the rock

Vetta sataa. Se siita auringosta. Jamahdin tanne Kaikouraan viela ainakin toiseksi yoksi. Ei se mitaan. Taalla on kiva hostelli - tulisija tuossa vieressa lammittaa sen verta, etta koitan kirjoittaa jotain taman paivan tapahtumista. Netti ei ole ilmainen, joten pitaa olla nopea.

Aamulla ei ollut fiilista oikein millekaan, kun aurinko oli mennyt piiloon. Suuntasin kuitenkin nenani kohti luolia, jotka pitivat sisallaan mm. hammaskeijun kodin, 20 miljoonaa vuotta vanhan merisiilin fossiilin ja sen semmosta. Luola oli ihan kiva. Opastettu kierros verotti minua n. 5e. Pakko myontaa, etta luolasanasto ei ole ihan vahvempia puoliani, joten aika paljon jai ymmartamatta siita, mita Sean Connery sanoi. Sama se sille, silla se opas kuulosta aivan Seanilta ja sita oli kiva kuunnella.

Kierroksen jalkeen kysyin oppaalta, josko taalla olisi mahdollista tehda jotain kivaa ihan ilmaiseksi. Noh, Seani oli hyva tyyppi ja kertoi minulle vesiputouksesta, joka sijaitsee pikkuisen matkaa yleisen hylkeiden-bongaus-paikan takana. Sinne sita sitten mentiin. Pysahdyin ihmettelemaan hylkeita useamman kerran matkan aikana. Niita oli kymmenittain tuossa tyynenmerenrannalla, ellei satoja.
Olin jo lahtemassa pois, koska arvelin ettei yksi vesiputous ole enaa mitaan tammoisen jalkeen. Hyvaa materiaalia tuli hylkeista, vaikka aurinko ei ollut auttamassa valotuksen kanssa. Jatkoin matkaa viela kauemmas ja vastaan tuli pieni polku, aivan kuten Sean minulle kertoi. Offroad I went ja n. 10 min kavelyn jalkeen eteeni avautui kohtuullisen mukavan nakoinen paikka. Vesiputous... ja arviolta n. 20 pienta hylkeen alkua nauttimassa paivasta! Otin teille kuvan paikasta ihan noin niinku todisteeksi.
Viihdyin putouksen aarella varmaan tunnin nauttien pikkukavereiden uimaesityksesta. Hyppyja, voltteja ja vedenalaisia kiemuroita. Paljon tasta tallentui videokameran kovalevylle, joten joskus tekin voitte paasta nauttimaan tasta taiteesta.
Reissun jalkeen piipahdin paikalliseen supermarkettiin ostamaan jotain ruoantapasta. Kokkasin kivan aterian itelleni taalla hostellin tiloissa ja jengi luonnollisesti piti minua ihan Jumalana, koska osasin laittaa ruokaa :)

Pimeys on jo laskeutunut Kaikouran paalle vaikka kello ei ole viela kovin paljoa. Seuraavaksi vuorossa elokuvan katselua. Leffasta ei ole viela tietoa.

Blogiterveiset lahtee Haparandan kovimmalle tytsylle, joka on varmaan jo asettunut taloksi uudessa paikassa, Ansku? :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa uhkaavasti siltä, että jätkästä on tulossa ekohippi. Juttelet siellä säästä ja otsonikerroksesta, uiskentelet hylkeiden seassa ja hengailet pingviinien kanssa.

No ei vaan nämähän on tärkeitä juttuja tietenkin kun ajatellaan sun blogin vaikutusta ihmisiin. Jatka samaa rataa.

Joku päivä sitten tuli muuten telkkarista Madventures-jakso, jossa ne oli NZ:ssa. Tunna hyppäs sieltä Sky Towerista ja oli aika metkan näköstä. Kannattaisko sunkin kokeilla? Teippaat videokameran käteen niin saadaan tallennettua koko homma.

Anonyymi kirjoitti...

No helou reissumies! En mä vielä ole siihen taloon muuttanut, syyskuussa kasaan kamat ja olen onnellinen omakotitalon omistaja ;) Sitten kun reissusi vievät Ruotsiin (joskus sekin on tehtävä) niin tervetuloa kahveelle. Mut arvaappa mitä mä tein v-loppuna? Laskin Suomen vaativimpiin (siis joissa ei-ammattilaiset saa laskea) kuuluvan kosken!! Jiihaa hyvä minä!! Kaikkee kivaa sinne, puss o kram!!!

Anonyymi kirjoitti...

hihii, kiitos vain kortista. Mä mitään kirjettä ollutkaan vailla. ;) Jään tänne pohtimaan että mikähän se olikaan sitten tuon tekstisi perimmäinen tarkoitus, haahaa.

ystävällisesti,
tesmu.

ps. Sun ei enää tartte pelätä mun puolesta kun mä pyöräilen. Tai no, ainakaan sen ohjaustangon heilumisen puolesta, soon lujasti kiinni! :-D

Anonyymi kirjoitti...

Moro, mikä leffa tuli katsottua, joko siellä on The Dark Knight teattereissa?

Ota sillä sun hd-kameralla se talteen ja lähetä se tänne meille :)

Onko se ollu muuten hyvä peli se kamera? Oothan ottanu hd-tasoisena kaikki videot :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa vähä eri meiningiltä nuo pingviinihommat ku näillä leveyksillä voi vissiin nähä lehdessä korkeintaan ahvenen jos hyvä tuuri käy. Tai no näkeehän täälläki pingviinejä jos nakkaa puvun niskaan ja kattoo peiliin :D Täytyy peesata vähä tuota korkeasti koulutettua hampaan rappaajaa ja todeta että Olli, sinä olet ekohippi! Ei muuta ku lippu korkialla ja kossubattery keeps you going!

-Artsi-

Olli kirjoitti...

Hohhoo, ekohippi kuullostaa coolilta. Kaikkea pitaa kokeilla.

SkyTowerista vois tulla tosiaan alas mutta kuten muistaakseni olen aikasemmin maininnut, se on vain puolikashyppy narun kera - loppuu kesken - kuka semmosesta haluaa maksaa?

ansku: kuvia

tesmu: en ihan tarkkaan muista mita siihen kirjoitin, mutta taytta asiaa se oli :D sen mie muistan.

Olli: katoin astetta kovemman leffan eli Independence Dayn. Jalleen kerran se oli tosi kova setti :)

Dark Knight on ilmeisesti nayttetty taalla jossakin pain maata, pitaa ottaa siita asiasta vahan selvaa.

En ole kuvannu HD-tasoista kuvaa, ei pysty. Se vie niin paljon tilaa, eika mikaan softa/kone jaksa viela kasitella sita. Se on liian raskasta. Kuten aina, ma olen taas vahan aikaani edella, mutta high quality kuvaa tarttuu kovalevylle paivittain.

Herashan se Tornion Tradettajaki. Ma olenkin jo vahan odotellut sua, hienoa etta paasit paikalle :)
Ei taalla mitaan kossupattereita passaa juoda. Quinness on lahes ilmaista verrattuna suomen hintatasoon, joten sita tulee nautittua joskus.

Tama on kuitenkin suosikki: http://www.schafferinstallations.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/feb07.jpg