keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

marching with penguins

Tyynivaltameri. Mistahan lie nimi juontaa juurensa silla tama meri ei ole tyynta nahnytkaan. Vetta on satanut useampana paivana, joten on ollut ehka vahemman kivaa aikaa. Olo on ollut kuin suomessa olisi. Tanaan olen kuitenkin saanut jalleen nauttia auringonpaisteesta koko paivan, joten nyt jaksaa paivittaa blogiakin, vaikkakin kommenteista paatellen taidatte olla lomalla :) Millanen keli siella on?

Itapuoli tasta saaresta ei ole ollut niin vaikuttava kuin mita lansipuoli oli. Auringon puute lienee yksi syy siihen. Vuoret ovat kauempana talla puolen. Tamanpaivaisesta auringon paisteesta johtuen, itapuoli naytti jo kohtuullisen hyvalta. Vaikka vuoria ei taustalla olekaan, ainakaan niin paljon kuin lansipuolella, valtavan isot pyoreat maet tekevat maisemesta juurikin Keski-maan kaltaisen. Mihin tahansa katsoo, voi aivan hyvin kuvitella olevansa Konnussa.

Jokunen paiva sitten, en tarkallaan muista kuinka monta paivaa, olin kyttamaassa Yellow eyed pingviineja. Aika monta niita vastaan tuli ja muutamat hassut eleet onnistuin tallentamaan kameralle. Sinisten pingviinien kanssa tein sitten jotain aivan uskomatonta. Pimealla rannalla pingviinien kanssa hengailu hakee vertaistaan kokemusta. Loppua kohti seurani ei ilmeisesti ollut kovin haluttua (paattelin taman melun tasosta) mutta se pieni hetki, jonka me kavelimme yhdessa, oli yksi hienoimmista hetkista koskaan. Ei voinut kuin hymyilla. Kannattaa kokeilla.

Pingviinien bongaaminen on helppoa taalla jos siita viitsii maksaa. Rahalla taalla saa kaikkea. Mutta jos nakee vahan vaivaa ja kysyy paikallisilta neuvoja, niin lahes kaiken voi tehda ilman turhaa rahastusta. Minulle vinkit pingviinien bongaamiseen kertoi Agra, eraan hostellin omistaja Oamarussa. Swaggers oli hostellin nimi ja suosittelen sita ehdottomasti kaikille, jotka suunnitelevat matkaa ko. paikkaan. Fish n' Chips annos irtosi samaisesta kylasta hintaan 1.50e. Hyvin suosittu kalaruoka, kannattaa kokeilla.

Talla hetkella olen Kaikourassa. Mukava pikku kaupunki ja malli esimerkki siita, etta taalla ei voi tehda oikeastaan mitaan ilman rahaa. Paikan vetonaula ovat valaat, joiden bongaamiseen pitaisi hypata laivalle tai lentokoneeseen. Tasta ilosta saisi maksaa vahintaan 75e... joten taidan tyytya hylkeiden bongailuun. Tanaan yksi tuli vastaan valtatiella. Jompikumpi meista oli pahasti hukassa :)

Joko te ootta varanneet liput Batmanin ensi-iltaan?

Mikko, olit maksanu velkasi! Kiitoksia siita ja terveisia tulevaisuudesta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo varattu ensi-iltaan, mutta sunnuntaille kyllä on. Kato kun perjantaina on Oulussa paikallinen rock 'n roll-festivaali. Ootko ite menossa kattomaan? Ei taida Konnussa olla elokuvateattereita.

Anonyymi kirjoitti...

Käytiin Porissa, no jatzia ei paljon kuultu mutta tunnelma oli kohtuullinen eikä sadekkaan haitannut. Oli lähes koko toisen puoliskon suku koolla.Ilmat täällä vaihtelee, Oulussa on 30-vuoden aikana ollut kolme näin sateista kesää vai mitenka se nut oli

Anonyymi kirjoitti...

...ja hollilla ollaan vaikkei mittään kuulukkaan. :)